Een interview met… Nienke Pigmans

Nienke Pigmans, jongerenambassadeur Herenboeren De Langstraat

Hoe ben je in contact gekomen met de Langstraat Herenboeren?

Sinds 3 en half maand geleden door mama, want die zit in het bestuur van Herenboeren De Langstraat. En door Yolande van de Samentuin, die ook kartrekker is bij Herenboeren De Langstraat.

Op welke school zit je? 

Ik ga naar De Nieuwste School in Tilburg (DNS). Daar leer je op basis van onderzoeken. Ik kom met mijn elektrische fiets naar school en dat doe ik meestal met plezier, ook al fiets ik alleen.

“(…) Op DNS is het uitgangspunt dat leren beter verloopt als dat vanuit verwondering en nieuwsgierigheid gebeurt. Op De Nieuwste School stellen leerlingen zich vragen die ze gaan beantwoorden door het doen van onderzoek. Uiteraard leiden we op voor een mavo-, havo- of vwo-diploma maar er is ook veel aandacht voor de leerling als mens in de leergemeenschap. Leerlingen en leraren kennen elkaar goed en samenwerken is een belangrijk onderdeel van het leren op De Nieuwste School.”

Wat onderzoek je zoal?

De onderzoeksvraag waaraan ik nu werk, is: “hoe gaat Tilburg de stad klimaatbestendig maken, en wat kan er nog meer gedaan worden?“.

Kun je iets vertellen over het mooie initiatief dat je hebt gerealiseerd in Landgoed Driessen?

Jazeker. Ik heb er voor gezorgd dat er binnen een jaar stap voor stap een mooi klimtoestel is gekomen, dat is ook bedoeld is voor de oudere jeugd. Het is vlakbij de school Villa Vlinderhof. Er staat ook een naambordje bij met mijn naam. Het werd op 26 september 2022 feestelijk geopend door wethouder Ad de Jong. Stichting Dolle Dries heeft het klimtoestel geadopteerd en dat betekent dat zij het klimtoestel onderhouden.

Wat kun jij voor Herenboeren De Langstraat betekenen als jongerenambassadeur?

Ik kan heel enthousiast vertellen aan de iets jongere mensen over de Herenboeren omdat ik het zelf ook een goed initiatief vind. Zoals vandaag sprak ik een moeder van een vriendin en aan haar heb ik over de Herenboeren verteld. Ik zou op evenementen van de Herenboeren mee kunnen helpen. Wij eten thuis ook veel biologisch wat bij de principes van de Herenboeren past. Ik kan dit meegeven aan mijn vrienden, vriendinnen en klasgenoten.

Deel dit bericht: