Krantenbericht: de nieuwe secretaris stelt zich voor

Herenboeren de Langstraat in de startblokken.


Na een vliegende start, staat de organisatie als een huis. De Langstraat Herenboeren hebben binnen een jaar ruim 180 geïnteresseerde huishoudens verzameld. 1 op de 3, om precies te zijn 64, huishoudens tekenden al een intentieverklaring. Deze mensen willen graag voedsel van om de hoek.
Voedsel dat gekweekt wordt op een natuur inclusieve wijze.
Omdat het gaat om een boerderij, gerund door een goed opgeleide boer is een prima organisatie noodzakelijk. En daar komen de vrijwilligers, de kartrekkers om de hoek kijken.


De bestuurders en straks de mensen die op de boerderij hand en spandiensten verrichten doen dat helemaal gratis.
De coöperatie maakt geen financiële winst gemaakt. Wel gaat de bodemkwaliteit er op vooruit, de natuur kan zich herstellen, ontwikkelen, het landschap gaat er op vooruit en dat voor de komende generaties. En dat sprak Dylan Scheffers zeer aan.

Samen met mijn vriendin Emma woon ik in Waalwijk. Ik ben in Drunen en Waalwijk opgegroeid en ben 25 jaar. Mijn studententijd heb ik er opzitten. In Den Bosch heb ik de opleiding Applicatieontwikkelaar (Koning Willem I College) en International Business and Languages (Avans Hogeschool) gevolgd. Momenteel werk ik voor edding als Key Accountmanager, het bedrijf heeft een stift voor (bijna) elke ondergrond. Binnen mijn functie ben ik verantwoordelijk voor een gedeelte van de fysieke winkels in het zuiden van Nederland en alle e-commerce klanten waar edding producten worden verkocht. In mijn vrije tijd ga ik graag dagjes weg, sta ik met plezier in de keuken om nieuwe recepten uit te proberen, werk ik me graag wekelijks in het zweet tijdens lessen verdedigingssport en lees ik graag om wat nieuws te leren.

Door een flyer in de bus ben ik bekend geworden met de Herenboeren in de Langstraat. Emma en ik waren direct enthousiast om dit project samen te kunnen realiseren. In het dagelijkse leven proberen we zo milieubewust mogelijk bezig te zijn en kopen we graag lokale ingrediënten en producten (zoals Nederlandse natuurwijn).


Binnen Herenboeren De Langstraat zal ik mijn steentje bijdragen als secretaris, aan de (leden)administratie en online uitingen, zoals onze website. Het doel is dit jaar een geschikte locatie te vinden in de regio. We zoeken agrarische grond en kunnen starten vanaf ongeveer 10 ha, liever iets meer.


Meer informatie over het reilen en zeilen van een herenboerderij is te vinden op onze Facebook pagina en op onze website. Wil je ons benaderen, onze contactgegevens zijn:
Herenboeren De Langstraat
www.facebook.com/ herenboerendelangstraat
www.delangstraat.herenboeren.nl
e-mail: delangstraat@herenboeren.nl

 

 

Deel dit bericht: