Krantenbericht: Talkshow HIER wervelt en brengt Heusdenaren op de been

Bron foto: Drunen4You

 

Van Herenboer tot topmodel.

De vijfde editie van de Heusdense talkshow HIER werd op 19 maart afgetrapt door niemand minder dan Cindy, alias ’Sap de Aardwortel’. In haar typische stijl kondigde ze het thema ‘aarde’ van deze editie aan.

Het eerste gesprek dat presentatrice Barbara Lensen aan tafel had, was met de Herenboeren Langstraat. Met veel passie vertelde Mathijs van Daalen en Dylan Scheffers wat het inhoudt om een natuur inclusieve boerderij op te zetten in de vorm van een coöperatie. De leden kunnen vervolgens hun eigen producten zoals verse groenten, fruit, eieren en vlees betrekken van de boerderij en zo hun steentje bijdragen aan de verbetering van ons milieu. Volgens Mathijs zijn nieuwe leden van harte welkom en de Herenboeren zijn vooral ook op zoek naar geschikte landbouwgrond (vanaf 10 ha).

Na een muzikaal intermezzo van Poporkest Mixed-up dat met een bezetting van boven de 30 muzikanten aanwezig was, werd Brabants en Algemeen Dagblad columniste Linda Akkermans aangekondigd. Een groot deel van het publiek gaf aan de columns van Linda te lezen en werd niet teleurgesteld. Linda praat zoals ze schrijft: recht uit het hart en uit het leven. Met liefde voor het vak vertelde ze over haar ‘erebaan’ als columnist, maar ook over haar werk als onderzoeksjournalist en wat het betekent om vervelende reacties te krijgen als een column bij een deel van de lezers in verkeerde aarde valt. “Het hoort erbij maar de meeste reacties zijn toch vooral leuk” liet ze het publiek weten.

Met beide benen op de grond

Sidekick Sophie had een gesprek met Daan van der Gugten die het publiek meenam in de wereld van de kunst. Hij vroeg onder andere de aandacht voor een kunstwerk geheel gemaakt van plastic flessen. Volgens Daan kan cultuur een prima oplossing zijn voor hebt tegengaan van polarisatie. Vervolgens verscheen poppenspeler Charlotte de Lange in het publiek met op haar arm een van haar eigengemaakte creaties. In een interactief gesprek tussen pop, publiek en sidekick Sophie vertelde Charlotte hoe ze van advocaat uiteindelijk poppenspeler is geworden. Een prachtverhaal mat als conclusie: “Het is moeilijker om poppenspeler dan advocaat te zijn”, volgens Charlotte.

De laatste gast aan tafel was niemand minder dan internationaal modemodel Nina Dapper uit Drunen. Met heel veel liefde voor haar vak nam ze het publiek mee in de wereld van de mode en wat er voor nodig is om aan de top te komen als model maar ook om met beide benen op de grond te blijven staan. Nina blijkt een schoolvoorbeeld van hoe model zijn hand in hand kan gaan met nuchter blijven en goed voor jezelf zorgen. Haar studies gezondheid en levenswetenschappen en studie tot lifestyle-coach in combinatie met haar ervaring als model, heeft er toe geleid dat ze ook lifestyle coach is geworden en op die manier mensen bij kan staan.

Ook nu weer een geslaagde HIER met wederom een overvolle zaal en een steeds interactiever publiek. Het team van HIER, bestaande uit louter vrijwilligers, slaagt er in de lat steeds hoger te leggen en inmiddels een professionele status te bereiken. De volgende editie is op 16 april als onderdeel van Het Pieckfestival. De show start ook dan om 15.00 uur en staat dan in het teken van Water. En we mogen al aankondigen dat daar hele bijzondere gasten zullen aanschuiven..

Bron: Weekblad Heusden – 22 maart 2023 – pagina 3

Deel dit bericht: