Informatie en tijd voor een spelletje tijdens een zonnig Samen Doen, Samen Groen 2023 

Ook dit jaar, zaterdag 3 juni, waren we aanwezig tijdens Samen Doen, Samen Groen in Waalwijk. Vorig jaar oktober waren we te vinden aan de Hooisteeg, dit jaar stonden we bij het Park Paviljoen in Waalwijk. Er waren door de gehele gemeente heen, meer locaties te bezoeken. Het was prachtig zonnige dag. 

Waar we vorig jaar het startschot hebben gegeven voor het ondertekenen van intentieverklaringen tijdens Samen Doen Samen groen, hebben we dit jaar twee quizzen opgezet voor de hele familie.
De eerste quiz bestond uit 8 dozen die versierd waren in de bruine en groene kleur van de Herenboeren. In deze 8 dozen kon een groente of fruit zitten. Met je hand moest ieder voelen en raden wat er in de doos zat. Daarnaast hadden we twee bijzondere kruiden om te raden.  

Bij de tweede quiz konden voorbijgangers 4 soorten kaas proeven, waarna zij moesten raden van welke melk (en dus welk dier) de kaas afkomstig was. Hierbij was er één instinker aanwezig, waar zou die van gemaakt zijn? In ieder geval niet van een dierlijk product. Alle groenten, fruit en kazen waren van biologische (of biodynamische) herkomst. Aangezien we nog geen lopende Herenboerderij zijn, hebben we onze groenten, fruit en kazen gevonden bij Natuurlijke Henriëtte, een biologische winkel in Dongen (Klein Dongenseweg 81).  

Bij een quiz hoort natuurlijk een prijs. We hebben twee prijswinnaars die persoonlijk gecontacteerd zullen worden. Zij hebben een waardebon voor Natuurlijke Henriëtte gewonnen. Deze kan besteed worden aan het lekkers wat de biologische winkel te bieden heeft. Kent u Natuurlijke Henriëtte nog niet? Het is zeker de moeite waard om de winkel eens te bezoeken. Al is het maar voor een overheerlijk biologisch soft ijsje.  

Naast de twee quizzen hebben we de voorbijgangers voorzien van alle informatie over het Herenboeren concept. We hebben veel nieuwe gezichten gezien en opnieuw ondertekenden een aantal mensen een intentieverklaring. Zij hebben voorrang bij het aangaan van het lidmaatschap. 

Het was een gezellige boel! 

Samen Doen, Samen Groen 2023
https://duurzaam.waalwijk.nl/samendoensamengroen

Natuurlijk Henriëtte biologische winkel
https://natuurlijkhenriette.nl

Deel dit bericht: