Aardpeer selecteert Herenboeren De Langstraat

De spanning was groot, maar de blijdschap ook. Aardpeer, een ideële organisatie, gebruikt haar fondsen o.a. voor de aankoop van grond. Met praktische plannen willen zij de komende 7 generaties, bijdragen aan een vitale bodem, gezond eten en een grotere soortenrijkdom. Daar past natuurvriendelijke landbouw prima bij.

Daar passen de Herenboeren de Langstraat bij
7 initiatieven presenteerden hun plannen aan een selectiecommissie, er was plaats voor 4. In het zich ontwikkelende van Gogh Nationaal Park, een Brabants initiatief in het landschap waar van Gogh door werd geïnspireerd, wil men werken om dat landschap een duurzame toekomst te geven. Daar passen de Herenboeren de Langstraat prima in.


Het goede nieuws kwam

Omdat de plannen om tot een Herenboerderij te komen al ver gevorderd zijn, gaat Aardpeer met Herenboeren de Langstraat samen aan de slag. Concreet betekent dit dat binnen een enorm netwerk mee uitgekeken wordt naar een geschikte locatie. Dat de locatie, een agrarisch gebied van tussen de 10 tot 20 ha door Aardpeer voor marktconforme prijzen kan worden aangeschaft en vervolgens door de Herenboeren gepacht kan worden. Dat agrarische activiteit voor de komende generaties behouden gaat blijven.

Dat circa 500 monden gaan eten van de natuur-inclusieve geoogste producten van het gemengde bedrijf wat in de startblokken staat.
De coöperatie telt ondertussen 220 geïnteresseerden huishoudens. Zij gaan voor een H-eerlijk voedselpakket, worden uitgenodigd mee te helpen op de boerderij, waar een professionele boer het merendeel van het werk gaat doen.

Het besef dat de realisatie van een Herenboerderij in de Langstraat zo steeds waarschijnlijker wordt, dringt bij steeds meer geïnteresseerden door.

Meer informatie over Stichting Aardpeer en het Van Gogh Nationaalpark: aardpeer.nl; vangoghnationaalpark.com

Deel dit bericht: