Milinda en Marcel zijn nummer 100!

Milinda en Marcel zijn nummer 100!

Geslaagde Nieuwjaarsborrel Herenboeren de Langstraat.

De huisgemaakte lekkernijen smaakten voortreffelijk afgelopen zaterdag 13 okt. De Herenboeren in spe proosten op het nieuwe jaar en keken terug op een jaar vol activiteiten en een jaar van groei. Geïnteresseerden brachten een bezoek aan boerderij terras “De Ritskampen”, waren te gast bij “Hier de Talkshow”, en gingen vanuit boerencamping “De Schaapskooi” op excursie in de nabijgelegen voormalige bessenkwekerij, een zich ontwikkelend natuurgebied. De coöperatie presenteerde zich twee maal in buurthuis de Stulp, we waren present bij “Samen Doen, Samen Groen” en te gast op een inspirerende “Wereldvoedseldag”, georganiseerd door Wereldgemeente Loon op Zand. Dat leverde meer dan blijde gezichten op.

 
 
 

 Marcel van Pelt ontvangt tegoedbon

Milanda Pullens en Marcel van Pelt zijn huishouden nummer 100! (Milanda kon helaas niet present zijn.) Als 100ste huishouden tekenden zij een intentieverklaring. Is de locatie voor ons mooie natuur inclusieve initiatief gevonden, dan gaan Milanda en Marcel meedoen, gaan zij “boeren”. Als blijk van waardering nam Marcel uit handen van voorzitter Mathijs van Daalen, een tegoedbon van “Natuurlijk Henriette” in ontvangst. Een bon goed voor een keur aan biologische producten.

De deelnemers aan de Nieuwjaarsborrel maakten kennis met nieuwe bestuursleden en kartrekkers. Een groep die alle energie gaat steken in het vinden van een vestigingsplaats en de achterban blijft informeren en zal uitnodigen voor nieuwe activiteiten.

Binnenkort staat de film “Onder het Maaiveld” op het programma. De film toont de ongeziene wereld onder onze voeten. Momenteel wordt er met twee boeren gesproken over een pachtconstructie. Dat heeft tijd nodig, maar er zijn goede vooruitzichten. Lukt het niet, dan zoeken we verder, waarbij een koopoptie niet is uitgesloten. We gaan in 2024, voor verse groenten en fruit, vlees voor wie wil, en eitjes. Dat alles zonder kunstmest, bestrijdingsmiddelen, van om de hoek, samen op de eigen boerderij geproduceerd. Met een boer in dienst die het meeste werk doet. De betrokkenheid is enorm.

Deel dit bericht: