Ambassadeur wordt secretaris!

Ambassadeur wordt secretaris!

Ambassadeur wordt secretaris!
Secretaris wordt coördinator!

Een Herenboerderij is een professioneel bedrijf.
Een Herenboerderij is een coöperatie van dik 200 huishoudens die samen voedsel produceren. Dat doen zij toekomstbestendig, met oog voor de natuur. Dat levert wekelijks een zeer gevarieerd en betaalbaar voedselpakket op.
Meer dan dat: er ontstaat een community die samen de verantwoordelijkheid draagt, die samen met een opgeleide boer de boel draaiend houden. Die genieten van het eten van het land, die met de seizoenen mee eten en die elkaar ontmoeten bij activiteiten (workshops, planten, oogsten) op de boerderij. Er zijn ondertussen 22 Herenboerderijen in Nederland in bedrijf!
En in de Langstraat vorderen de voorbereidingen gestaag.
Dat alles betekent dat vele taken, door de vrijwilligers, goed verdeeld moeten worden.

Marleen (r) op bezoek in Boekel.

Marleen de Kanter, nog maar net toegetreden tot het bestuur en bioloog van oorsprong “ontdekte” een voor haar passende opdracht. Zij wordt de coördinator van de groep die de biodiversiteit gaat bijhouden. Bij een Herenboerderij werkt men samen met de natuur. Het leven op en rond de boerderij moet erop vooruit gaan en dat wordt jaarlijks gemeten! Na een nulmeting turf je de soortenrijkdom en de groei daarin. Daarnaast is Marleen lid van de werkgroep communicatie, mede verantwoordelijk voor onze berichten in media.

Nol Kleijngeld

“Ik ben een behoorlijk deel van mijn werkend leven als burgemeester actief geweest en heb altijd interesse gehad in initiatieven die bijdragen aan een betere en mooiere wereld. Tegelijkertijd ben ik ervan overtuigd dat het helpt om zelf de handen uit de mouwen te steken. Toen ik in contact kwam met het herenboerenconcept vond ik het eigenlijk vanzelfsprekend om mee te helpen om mensen die net als ik duurzaam en lokaal geproduceerd voedsel willen eten, bij elkaar te brengen.

Ik sloot me daarom graag bij hen aan. Het mooie aan hun plannen is dat je precies weet op welke manier je eten geproduceerd is. Die productie is gebaseerd op een langdurige relatie tussen de boerderij en het landschap en een prijsbewuste teelt die de bodem verrijkt in plaats van uitput.

Ik heb vertrouwen in het model dat de herenboeren kiezen – het is vernieuwend, gedragen door een actieve gemeenschap, door een coöperatie en gesteund door een solide landelijke organisatie: Herenboeren Nederland. Verder houd ik enorm van goed eten, dus ik kijk uit naar onze eerste oogst! Ik zie het wel zitten.”

Aldus ambassadeur Nol Kleijngeld, hij uitte zich heel uitgesproken. Hij hoorde dat er een nieuwe secretaris nodig was  en meldde zich direct.

Supersnel is het bestuur weer compleet. Sterker, in dezelfde week gaven nog twee kandidaten aan een rol in de coöperatie te willen spelen.
Binnenkort verwelkomen wij een coördinator “Ontwerp en Inrichting” en een coördinator “Team Samen”. Zo maken vele handen licht werk.

Met momenteel 108 intentieverklaringen (huishoudens die hebben aangegeven daadwerkelijk mee te willen doen als we starten en die voorrang hebben bij de start), met dik 270 huishoudens die interesse hebben, met de steun van een landelijke organisatie, met de kartrekkers die voorwerk verrichten, met een boerenfamilie die met ons in zee willen, staan we in de startblokken.

Vrijblijvende informatie.
(Via de QR code kom je op onze website.)


Informatie en contact:
Mail: delangstraat@herenboeren.nl
Facebook Herenboeren De Langstraat | Facebook
Instagram.com/herenboerendelangstraat
website www.delangstraat.herenboeren.nl

Deel dit bericht: